Mnoho produktů obsahující Aloe vera, se kterými se setkáme v maloobchodní síti, obsahuje maximálně 15% Aloe vera, nezáleží na tom jedná-li se o kosmetiku (krémy, pleťová mléka, mýdla atd.) nebo o doplňky stravy. Mezi nejkvalitnější doplňky stravy patří ty, které obsahují více než 99% Aloe vera.

Pokud chce spotřebitel mít jistotu, že produkt obsahující Aloe vera bude kvalitní, měl by na etiketě výrobku hledat logo Mezinárodní vědecké rady pro aloe (IASC). IASC je zárukou ověřeného obsahu Aloe vera a jeho čistoty. Vice informaci se dozvíte na www.iasc.org Nejkvalitnější produkty jsou vyráběny z Aloe vera, které pochází z ekologického zemědělství. Máme zde zaručeno, že Aloe vera neobsahuje žádné herbicidy, pesticidy nebo jiné škodlivé chemické látky. Většina komerčních produktů z Aloe vera obsahuje velmi málo polysacharidů, neboť jsou zničeny při zpracování za tepla. Nejlepší postup zpracování Aloe vera je za studena. Jsou tak zachovány všechny aktivní a zdraví prospěšné látky včetně enzymů, které čerstvá Aloe vera obsahuje.

Společnost Forever Living Products vytvořila světově patentovaný stabilizační proces. Základem tohoto procesu je včasná studená stabilizace aloe, která probíhá už do 6 hodin po sklizni rostliny. Toto je pro kvalitu aloe rozhodující, protože už 12 po sklizni obsah gelu rychle oxiduje a jeho účinnost tak značně klesá. Při procesu stabilizace se aloe gel zahřeje na teplotu od 35 do 70 stupňů celsia, čímž se aktivují přidané antioxidanty a následně se ve vakuu rychle ochlazuje na teplotu okolo 30 stupňů celsia, což zaručí zachování důležitých enzymů. je kde sterilizuje dužinu ve vakuu při teplotě do 40°C což garantuje zachování enzymů a živin. Tento proces pak umožní její konzumaci v naturální formě.

Takový proces stabilizace je navíc kompletně přírodní. Používá se například sorbitol, který se přirozeně vyskytuje v ovoci a kukuřici. Dále kyselina askorbová a tokoferol, rovněž z přírodních zdrojů. Používá se také benzoan sodný, který se přirozeně vyskytuje v horských bobulovinách (brusinky). Takové přírodní zpracování je velmi náročné na výrobu a tedy i náklady, spousta společností postupuje chemickou cestou, čímž samotné aloe velmi ubírají na následné účinnosti.